Saturday, January 10, 2009

SALAM PERKENALAN KEPADA SEMUA...


SELAMAT DATANG KE BLOG SAYA...


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua..salam dihulurkan pembuka bicara.


Hai apa khabar semua??? Harap semua yang melawati blog ini dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya...

Alkisah bermulanya satu cerita...

Merupakan anak jati negeri Johor, saya Noor Adilla Bte Md Amin (111957)
berasal dari daerah Pontian yang lebih dikenali sebagai Tanah Keterselatan Benua Asia. Saya adalah anak ketujuh daripada lapan bersaudara. Sememangnya saya sangat bertuah kerana dilahirkan dalam sebuah keluarga yang besar. Kemeriahan akan sentiasa dirasai apabila kami semua berkumpul bersama. terutama sekali pada waktu cuti dan pada perayaan tertentu. Satu pengalaman yang sememangnya tidak akan saya lupakan.

Kini saya sedang menuntut ditahun kedua (semester ke-4) dalam program komunikasi di Universiti Utara Malaysia. Selama berada di bumi orang ini, saya telah mempelajari pelbagai budaya dan bahasa yang berbeza. Terutama sekali daripada rakan-rakan lain yang berasal dari Kelantan, Pahang, Thailand, Kedah, dan lain-lain lagi.

Pengalaman tinggal diperantauan sememangnya banyak mengajar saya erti kehidupan. Di sini saya belajar erti kehidupan. Berjauhan dari keluarga sangat menuntut saya supaya belajar berdikari. Segala keputusan perlu saya lakukan sendiri.

Alhamdulillah..berkat bantuan semua rakan dan taulan dan tidak lupa juga semua pensyarah yang banyak memberi nasihat serta tunjuk ajar, dapat saya mengharungi kehidupan sebagai seorang mahasiswi. Terima Kasih diatas tunjuk ajar kalian semua.

TAMAT...


No comments:

Post a Comment

Azam taun baru

pontian, johor, Malaysia
hidup hanya sekali.. sebab 2 kena hepi.. xde masalah jgn dcari.. klu x merana diri... kepada mereka yg mlwti blog ini, pk2 kn lah... segalanya terltk dtngn anda.. huhuhuhuh