Saturday, January 31, 2009

PENGGUNAAN TEKS DALAM PELBAGAI BIDANG

PENGGUNAAN MULTIMEDIA DALAM PELBAGAI BIDANG, SEPERTI PENDIDIKAN, PERUBATAN, PERNIAGAAN, HIBURAN DAN POLITIK.


Blogstarz buka peluang tambah pendapatan guna internet.

Berita Harian... oleh Ahmad Fiesal Othman.


Tagermedia Sdn. Bhd. Pengusaha laman web tempatan, menawarkan peluang perniagaan secara dalam talian bagi membantu orang ramai yang berminat menambah pendapatan ketika suasana kelembapan ekonomi pada masa ini. Pengarah Urusannya, Karl Iskandar Awang, berkata syarikat itu memperkenalkan laman web Blogstarz yang mampu menambah pendapatan di kalangan pekerja sehinggalah ke suri rumah yang mahu bekerja di rumah mengikut keperluan waktu masing-masing. Beliau menambah, Blogstarz memberi ruang kepada sesiapa saja yang mahu membina kerjaya dan berkongsi keuntungan.

Menerusi Blogstarz, beberapa pakej diperkenalkan termasuk Pakej Usahawan terbaru yang membolehkan pengguna mendapat blog termasuk khidmat pengiklanan (Ads By Blogstarz) dengan pengurangan harga sehingga 50 peratus.

Untuk menjadi blogger melalui Blogstarz, pelanggan boleh memilih pakej bersesuaian. Beberapa langkah diperlukan untuk mendaftar termasuk mendaftar dengan melayari laman web iaitu www.blogstarz.my sebagai blogger, keduanya dengan menghantar slip pembayaran melalui faks ke 03-92849977, dan beberapa langkah lain yang boleh dilakukan.


Maklumat negara dalam e-ryza.

Oleh Muzdalifah Mustapha...Utusan Malaysia.

Malysia kini mempunyai satu sistem pencarian maklumat padat tercanggih yang dinamakan Malaysia Info Kiosk ’e-ryza’ yang berfungsi sebagai pemberi maklumat mengenai semua aspek dalam negara. Sistem kiosk tersebut brkonsepkan skrin sesentuh.

Sistem tersebut juga lengkap dengan maklumat tentang peta Malaysia , informasi terkini , komunikasi, perniagaan, dan perkhidmatan internet yang mampu menjadi strategi utama Kementerian Pelancongan menarik lebih ramai pelancong asing datang ke negara ini. E-ryza merupakan sistem komputer yang berfungsi sebagai pemberi maklumat khususnya tentang peta Malaysia, industri perhotelan, kompleks beli belah, tempat makan, tempat hiburan, perubatan, pendidikan, pengangkutan awam, dan banyak lagi.

Info Kiosk ini turut beroperasi selama 24 jam dan dilengkapi dengan perkhidmatan Internet, telefon, mel video, tambah nilai prabayar, dan termasuk e-ticketing.Portal Malaysia nombor satu-Google.

Utusan Malaysia...Perancang pengiklanan Google telah meletakkan iProperty.com Malaysia (www.iproperty.com.my) sebagai portal nombor satu negara. iProperty.com Malaysia merupakan sebahagian daripada iProperty.com Group, peneraju rangkaian portal hartanah Asia.


Peranti hiburan pelbagai guna.

Hiburan untuk kegunaan ketika masa lapang. Muse G11 merupakan gajet hiburan yang semakin mencuri tumpuan para penggemar produk berkenaan. Ianya dilengkapi dengan fungsi audio terbaik, ia turut menyokong pelbagai aplikasi lain, seperti permainan video, permainan media, serta penalaan radio FM.

Ciri menarik lain yang turut ditawarkan adalah skin sentuh 3.2 inci serta simpanan memori terbina sebanyak 4 gigabit (GB).

No comments:

Post a Comment

Azam taun baru

pontian, johor, Malaysia
hidup hanya sekali.. sebab 2 kena hepi.. xde masalah jgn dcari.. klu x merana diri... kepada mereka yg mlwti blog ini, pk2 kn lah... segalanya terltk dtngn anda.. huhuhuhuh