Saturday, January 31, 2009

PENGGUNAAN TEKS DALAM PELBAGAI REKA BENTUK...

Jika tadi saya telah menyatakan beberapa contoh mengenai penggunaan multimedia dalam bidang-bidang tetentu, kini saya akan menceritakan pula tentang penggunaan dan peghasilan teks dalam pelbagai iklan dan juga barangan tertentu. Terdapat banyak iklan dan barangan yang menggunakan design teks bagi menyampaikan mesej dan mempengaruhi orang ramai. Ini sememangnya tidak dapat dinafikan lagi, kerana penggunaan teks dapat mempengaruhi serta menarik minat orang ramai selain daripada penggunaan video dan audio. Seterusnya, dibawah ini saya akan tunjukkan beberapa contoh iklan serta design barangan yang menggunakan teks dalam produk mereka...Gambar diatas merujuk kepada tajuk sebuah program televisyen swasta negara kita.


Gambar ini pula merujuk kepada penggunaan teks dalam sebuah rancangan kanak-kanak yang sememangnya diminati oleh segenap lapisan masyarakat di negara kita.


seterusnya, ini pula merupakan contoh penggunaan teks dalam penerbitan sebuah buku akademik.


Akhir sekali, ini gambar diatas merujuk kepada penggunaan teks dalam pembungkusan sebuah produk makanan.

No comments:

Post a Comment

Azam taun baru

pontian, johor, Malaysia
hidup hanya sekali.. sebab 2 kena hepi.. xde masalah jgn dcari.. klu x merana diri... kepada mereka yg mlwti blog ini, pk2 kn lah... segalanya terltk dtngn anda.. huhuhuhuh